iszlam_keresztenyseg

A jövő elkezdődött (?)

Filmklub

Augusztusi programunkon, ami egy három alkalmas előadás sorozat bevezető programja volt, olyan, generációk sorsát meghatározó tényekkel foglalkoztunk, amikről keveset beszélünk!

A bevándorlással kapcsolatos propaganda sokaknak a könyökén jön ki, másokban heves érzelmeket vált ki. Vannak, akik egyszerű humanitárius kérdésként kezelik, míg mások a civilizációnk bukását vizionálják. Sokan Európa keresztény mivoltára hivatkozva a szolidaritást kérik számon, míg mások pontosan a keresztény hit és értékrend védelmére szólítanak fel az iszlámmal szemben.

De mi az igazság? Az iszlám tényleg csak egy vallás a sok közül? A radikalizmus a probléma, vagy maga az iszlám? Az európai civilizáció összeomlása, vagy éppen a megújulása zajlik? Mi a hiteles keresztény válasz ezekre a jelenségekre: falakat kell építsünk, vagy éppen bontsunk le minden falat a szolidaritás és a tolerancia jegyében?

A rövid bevezetőt követően, a szokásos előadás és filmklub helyett, rendhagyó alkalmunkon, különböző videókat néztünk arról, hogy mi is zajlik körülöttünk a világban, és miről nem szólnak a hírek. A videók listáját a Filmklub menüben találod.