Filmek 2014-ben

Jegvarazs_B1_6E10 vegyes

Jégvarázs

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt.

THE_SUNSET

A Sunset Limited

Két férfi ül egy lepusztult New Yorki bérlakásban. Az egyik korábban a metró elé akart ugrani, a másik megmentette, majd felhívta magához. Az egyik fekete, a másik fehér. Az egyik hívő, a másik ateista. A Fehér tisztességes volt egész életében, a Fekete megjárta a börtönt, és embert is ölt.

egy-het-marilynnel

Egy hét Marilynnel

Colin Clark 1956 nyarán, friss diplomásként úgy dönt, megpróbál a filmiparban elhelyezkedni. Talál is állást, asszisztensként dolgozhat egy film forgatásán, ahol élete első filmes munkája során megismerkedik a Nagy-Britanniában forgató Marilyn Monroe-val.

szerelem a vegzeten

Szerelem a végzeten

Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy még egymás nevét sem tudják. Amikor elválnak egymástól Sara azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra.

befejezetlen-elet

Befejezetlen élet

Einar Gilkyson (Robert Redford) egykor sikeres farmer birtokának nagy részét elvesztette alkoholizmusa miatt. Állataiból egyetlen tehene maradt, aminek tejéből kóbor macskáknak is jut. Közeli szomszédja és barátja Mitch (Morgan Freeman), aki a mai napig nem tudott felépülni egy medvetámadás során szerzett sérüléseiből. Einar is jelen volt akkor, de részegsége miatt nem tudott időben segíteni.

blue-jasmine

Blue Jasmine

Jasmine a fényűző New York-i felső tízezerbe házasodott, ám tökéletesnek tűnő élete hirtelen összeomlik, amikor férje pénzügyi botrányba keveredik. Jasmine-nak ugyan semmije sem maradt, de ettől még továbbra is úgy tesz, mintha ő lenne a New York-i társasági élet királynője.

a_nagy_vitazok_2007

A nagy vitázók

Denzel Washington rendezésében is főszereplésével játszódik ez a megtörtént eseten alapuló dráma, amely Melvin B. Tolson (Washington), a texasi Wiley Főiskola professzoráról szól, aki színes bőrű diákjaival 1935-ben vitakört alapított. Szenvedélyes odaadásának, inspiráló erejű hozzáállásának és a diákok lelkesedésének köszönhetően a vitakör bejutott az országos bajnokságra, ahol a nagy presztízsű Harvard egyetem diákjaival került szembe.

az-otodik-pecset

Az ötödik pecsét

A nyilas hatalomátvétel idején egy kocsmai asztaltársaság résztvevői arról beszélgetnek, hogy ha meghalnának és utána új életre támadnának, egy gazdag, nagyhatalmú, kegyetlen zsarnok, vagy egy tisztességes, de nyomorúságos életet élő rabszolga sorsát választanák-e.

flight

Kényszerleszállás

Whip Whitaker kapitány egy átmulatott éjszaka után felébred orlandói motelszobájában. Mellette légi utaskísérője, alszik. Hogy magához térjen felszippant egy kis kokaint, és a SouthJet 227-es járatának kapitányaként munkába indul.