Gyülekezetünk

A Szabad Szombat & Filmklub 2001 óta önállóan működött Fűtő Robi vezetésével. Mivel 2015 októberében ugyancsak az ő vezetésével elindult a Sarokkő Evangéliumi Gyülekezet, programunk azóta a gyülekezet missziós programjaként működik tovább.

A gyülekezetünk a nagy reformátorok, Kálvin János, Luther Márton tanításaira épül. Olyan példaképeket szeretnénk követni, mint Jonathan Edwards (Amerika legkiválóbb teológusa) és valljuk a Reformáció idején íródott hitvallást, a Heidelbergi kátét, és a később megírt Westminster hitvallást. Ugyanakkor a legnagyobb vágyunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetét mai nyelven hirdessük, hogy megérthesse mindenki, mit is jelent ez 2016-ban, a mindennapi életünkre nézve. Nem szeretnénk senkit untatni egyfajta “belső” nyelvhasználattal, vagy vallásos viselkedés tanításával. Szeretnénk, ha az emberek meglátnák Jézust, és azt, amit értünk tett és nem akarjuk eltakarni Őt előlük ezekkel a formális dolgokkal.

Ha eljössz a gyülekezetünkbe, reméljük, hogy megérted majd a prédikációt, ami minden alkalommal, a Biblia üzenetével foglalkozik, és Jézus Krisztusra mutat. Ő ennek a világnak az Ura és Megváltója, akinek fontosak vagyunk. Róla szólnak az énekeink, a prédikáció, és azt reméljük, hogy ebben a bűnnel teli világban, ahol olyan sok a fájdalom, és a szenvedés, meg tud nyugodni a lelked, és felismered, mennyire fontos vagy Jézus számára.

Tovább a Sarokkő gyülekezet honlapjára