3d rendering of a room with seven doors to choose

Hogyan vezet minket Isten Lelke?

Filmklub

2. Előadás

3. Előadás

4. Előadás

5. Előadás

6. Előadás

Páratlan Hét – Vajta 2020

Abban a szerencsében volt részünk, hogy ebben az évben ismét Kozák Péter, a Fiúság Akadémia (Budapesti Bibliaiskola) tanára, lelkész volt a hét előadója, akivel már tavaly is remek hetet töltöttünk együtt, az ő mindannyiunkhoz egyenként szóló előadásait hallgatva.

A hét témája Isten lelkének vezetése köré fonódott. Hogyan vezet minket Isten lelke?

“Gyakorlatilag a legfontosabb kérdés a keresztyén életben: hogyan vezet bennünket Isten Lelke a hétköznapjaink során? Hiszen ez a keresztyén élet lényege. Számos tanítás kering erről a kérdésről a különféle keresztyén körökben, és lehetséges, hogy már a kutatásba is belefáradtunk, mert elegünk van az erőlködésből, hogy Isten Lelkének hatása alá kerüljünk.

A jó hírem az, hogy nem újabb szabályokat, technikákat és módszereket fogtok hallani, amik csak erőlködéshez és végső soron kiégéshez vezetnek. Inkább a Szentlélek erejével az evangéliumi hit forradalmát akarjuk megélni ezen a héten!” – Kozák Péter

Olyan kérdésekkel foglalkozunk majd, mint Isten gondviselése, jó akarata irántunk, a szabadságunk, vagy mi az ami Isten szerint helyes, mik a félelemeink Isten vezetésével kapcsolatban, mit munkál Isten lelke bennünk, mit jelent bölcsességet kapni Istentől, mik Isten vezetésének eszközei, hogyan lehetünk szabadok Isten vezetésében, mik az akadályok a szívünkben, vagy a “mi van ha…”, azaz elszúrhatom-e az életem.