Kozák Péter előadásai

Pátratlan Hét meghívó kép kicsi

Mi az életem értelme?

Lehetnek időszakok az életünkben, amikor azt érezzük, nincs értelme az életünknek. De hogyan találhatnánk meg? És egyáltalán mitől éreznénk azt, hogy tényleg van értelme az életünknek? Másik oldalról nézve: milyen célokat érdemes kitűzni magunk elé? Melyek azok a célok, amiket ha követünk, akkor valóban egy beteljesedett élet felé haladunk? Vajon tényleg azért érdemes élni, amiért jelenleg élünk?

És Isten hogyan jön be a képbe? Ő csak asszisztál a mi céljainkhoz? Vagy a világ Teremtőjének is „van pár tippje” ahhoz, hogy az életünk végén alapvetően elégedetten nézhessük végig „életünk filmjét”? Keresztényként valóban csak annyi a célunk, hogy „túléljük” az életet és bejussunk a Mennybe? A földi életünknek nincs semmi jelentősége?

Páratlan hét 2021

21 igazság, ami lökést ad keresztény életünknek

Időről időre megfáradunk vagy megakadunk, de Isten nem mond le rólunk, hanem újra és újra szól hozzánk, és felemel bennünket. Ezt tapasztaltam meg én is. Ebben az előadás sorozatban arról szeretnék beszélni, hogy a keresztény örömhír és annak gazdag tartalma hogyan szabadít fel az élet legkülönfélébb területein: az emberi kapcsolataimban, a munkámban, a szexualitás terén, az érzelmeim megélésében és kifejezetten az Istennel való kapcsolatomban is.

3d rendering of a room with seven doors to choose

Hogyan vezet minket Isten Lelke?

“Gyakorlatilag a legfontosabb kérdés a keresztyén életben: hogyan vezet bennünket Isten Lelke a hétköznapjaink során? Hiszen ez a keresztyén élet lényege. Számos tanítás kering erről a kérdésről a különféle keresztyén körökben, és lehetséges, hogy már a kutatásba is belefáradtunk, mert elegünk van az erőlködésből, hogy Isten Lelkének hatása alá kerüljünk.
A jó hírem az, hogy nem újabb szabályokat, technikákat és módszereket fogtok hallani, amik csak erőlködéshez és végső soron kiégéshez vezetnek. Inkább a Szentlélek erejével az evangéliumi hit forradalmát akarjuk megélni ezen a héten!” – Kozák Péter

szivugyeink

Szívügyeink – Páratlan Hét 2019

Ebben az évben Kozák Péter a Fiúság Akadémia tanára, lelkész volt a hét előadója, aki már két alkalommal is remek előadást tartott a Szabad Szombaton. Az előadásokon a szívügyeinkkel foglalkoztunk, olyan kérdésekkel, amelyek leginkább meghatároznak, vagy foglalkoztatnak bennünket. Az előadások témái: Múltunk fogságában Félelmeink a feladatoktól és a felelősségvállalástól Gondolataink megzabolázása Az elégedettségről és az…

identitás

Te kinek tartod magad?

Az “identitás” egy idegen, elvont kifejezés, ezért azt hihetnénk, semmi köze hétköznapjaink harcaihoz, pusztán elmélet. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk… Az, hogy kinek tartjuk magunkat, hiszen erre utal ez a szó, teljesen áthatja döntéseinket, érzelemvilágunkat, önértékelésünket, alapvetően határozza meg az egész életünket, és mindannyiunk szíve mélyén ott pulzál. A világunk és sajnos az egyházak is…

depresszió

Szabadulás a depresszió örvényéből

A nyári szünet előtti utolsó programunkon az oly sokakat kísértő, vagy gyötrő kérdéssel, a depresszióval foglalkoztunk. Kopp Mária kutatásai szerint minden ötödik magyar krónikus stressz, illetve a lelki leszakadás állapotában van, minden harmadik pedig életminőséget rontó depressziós tüneteket mutat.

A depresszió örvénye rengeteg embert beszív hosszabb-rövidebb időre az élete során. De hogyan lehet belőle kiszabadulni? Van megoldás a reménytelenségre, az önbizalom hiányára, az élet értelmetlenségére, az értéktelenség érzésére, az önmagunk körüli forgásra és a gyakran hozzá társuló szorongásra?