0325 Megygokerezve

Meggyökerezve – Te honnan veszed az erőt?

Filmklub

Áprilisi programunkon ismét új előadóval találkozhattunk. Győri Máté 1994-től lelkipásztor, 2003-tól a Magyar Evangéliumi Egyház, majd 2016-tól a Magyar Evangéliumi Gyülekezetek Egyházának az elnöke. 2010-ben alpolgármeseterré, 2014-ben pedig polgármesterré választották lakóhelyén Ercsiben.


Máté előadása mondanivalóját így foglalta össze:
“Egy-egy vihartól megtépázva reménykedhetünk, hogy „ilyen többet nem lesz” vagy „ennél már csak jobb lehet”, elvonulhatunk egy kényeztető, hétvégi lélek-wellness-be, vagy pedig mélyebbre engedhetjük a gyökereinket, felkutatva és belekapaszkodva olyan értékekbe, melyek létezéséről a felszínen járva csak sejtettünk.
Életem derekán járva elmondhatom, hogy a vállveregető pozitív gondolkodás vagy a kikapcsolódás csak részmegoldást jelentenek egy-egy nehéz élethelyzetben, de szembenézni, egyenes gerinccel megállni csakis mélyen gyökerezve lehet. A gyökerek azonban nem csak szilárdságot, hanem életet is jelentenek. Valós tartalommal, célt adó értelemmel, színnel és gazdagsággal telik meg annak az élete, aki vállalja, elszánja magát, hogy mélyre ás. Olyan felfedező út ez, melyben embert próbáló utazás után legendás történetek tájaira juthatunk el, ahol a puszta lét helyett, kaland lesz a hétfő is…”