Ancient marble pillars in elliptical arrangement with orange sky

Öt alappillér, amire érdemes építened az életed

Filmklub

1955-ben egy különleges jelenség kezdődött a Svájci- Alpok egy kis falujában. Dr. Francis Schaeffer és felesége egy vacsora keretében középiskolás diákokkal éjszakába nyúló beszélgetésbe elegyedett. A diákok visszatértek, majd újabb és újabb váratlan látogatók érkeztek. Mígnem pár éven belül az eldugott kis faluban nappalijukat minden nap utazók lepték el és megalakult a később L’Abri néven ismertté vált kis közösség, melynek célja az volt, hogy őszinte kérdésekre őszinte választ adjon. Hippik, keresők, hívők és ateisták, ezoterikusok és materialisták, diákok és családosok egyaránt találtak olyan válaszokat, melyek az életüket forgatták fel.

Mitől vált L’Abri a modern ember számára ilyen vonzóvá, hogy a világ minden tájáról érkeztek oda? Mik az igaz spiritualitás alapjai? Van-e olyan üzenete a kereszténységnek, mely központi és megkerülhetetlen a modern és a posztmodern ember számára? Mennyire élik a keresztények összhangban az életüket a valósággal? Mennyire élik a keresztények összhangban az életüket a kereszténységgel?

Ez az előadás a kereszténység azon öt elengedhetetlen alaptémájáról szól, amely kapcsán a legtöbb zavar jelent meg a nyugati emberben az elmúlt hatvan év során, és amely mindenki életét radikális mértékben érinti a mai napig, függetlenül attól, hogy hívőnek vagy hitetlennek mondja magát.

Hamar Dániel:

A huszas éveim elejétől kezdve fókuszomban az emberek, közösségek, kultúra, társadalom, filozófia és azok kölcsönhatásai állnak. Kulturális antropológia és filozófia szakon kezdtem tanulmányait, majd a teológia irányában folytattam azokat. Évekig lelkipásztorként dolgoztam, majd rendezvényszervezés és művészeti management felé vettem az irányt. Most hetente műsort vezetek egy rádióban, coachként dolgozom és vendéglátással is foglalkozom.

Szenvedélyes beszélgető vagyok, sokat írok, szervezek, főzök és próbálok minél többet utazni is. Rendszeres közösségi programokat szervezek otthonomban, azzal a céllal, hogy a beszélgetés és közös gondolkodás számára újra teret teremtsek a technológiától és elektronikai eszközöktől teli társadalmunkban