iszlam_keresztenyseg

A jövő elkezdődőtt (?)

Kedves Ismerős és Ismeretlen Olvasóink! Kedves Szabad Szombat & Filmklub Látogatók!

Augusztusi programunkon olyan, generációk sorsát meghatározó tényekkel foglalkozunk, amikről keveset beszélünk!

A bevándorlással kapcsolatos propaganda sokaknak a könyökén jön ki, másokban heves érzelmeket vált ki. De hisszük, hogy tudunk nektek újat mondani, amiről érdemes elgondolkodni.

Vannak, akik egyszerű humanitárius kérdésként kezelik, míg mások a civilizációnk bukását vizionálják. Sokan Európa keresztény mivoltára hivatkozva a szolidaritást kérik számon, míg mások pontosan a keresztény hit és értékrend védelmére szólítanak fel az iszlámmal szemben.

De mi az igazság? Az iszlám tényleg csak egy vallás a sok közül? A radikalizmus a probléma, vagy maga az iszlám? Az európai civilizáció összeomlása, vagy éppen a megújulása zajlik? Mi a hiteles keresztény válasz ezekre a jelenségekre: falakat kell építsünk, vagy éppen bontsunk le minden falat a szolidaritás és a tolerancia jegyében?

Fűtó Robi rövid bevezetőjét követően, a szokásos előadás és filmklub helyett, rendhagyó alkalmunkon, különböző videókat fogunk nézni arról, hogy mi is zajlik körülöttünk a világban, és amiről nem szólnak a hírek. A videók vetítése és a beszélgetések 14:00 órától kezdődnek, és a filmklub alatt is folytatódnak.

Ajánlott hozzájárulás az egész napos programhoz: 1000 Ft.

Segítőknek a belépés ingyenes!

Szeretettel várunk!

A Szabad Szombat & Filmklub Csapata