Adam hol vagy

Ádám hol vagy? – Páratlan Hét 2018

Filmklub

Férfiasság – Férfi szerep 2 Előadás

Suhai Gyuri – Hogyan formálja Isten a meggyőződésünket?

Kiállni a meggyőződésünkért

Megingás a meggyőződésünkben és Isten helyreállítása

Idén Hamar Dávid, az Agóra gyülekezet lelkipásztora, valamint Suhai György, a Fiúság Akadémia (Budapesti Bibliaiskola) tanára, lelkész voltak a hét előadói.

Dávid előadásaiban az “Ádám, hol vagy?” kérdést tette fel valamennyiünknek. Mai világunkban mindenről és mindenkiről szó esik, csak a férfiakról nem. Az elterjedt vélekedés szerint ők jól vannak, sőt egyesek szerint túl jól is megy nekik – a férfiak a társadalmi bajok okozói és fenntartói.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a férfiak bajban vannak, és ez alól a keresztény férfiak sem kivételek, sőt… Nem jó ma férfinak lenni, és ezt egyre többen ismerik fel. A férfi identitás és szerepek változása nem csak a férfiakat, hanem a nőket is érinti. A férfiak válsága közös ügyünk, mert hiszünk abban, hogy az Isten a nőket és férfiakat nem versenytársnak, hanem szövetségesnek teremtette!

Gyurival Illés próféta történetének egy részét elevenítettük fel. A férfias férfi egyik legfőbb jellegzetessége, hogy képes minden nehézség és ellenállás közepette is kiállni a meggyőződése mellett, és ezért képes más férfiak és nők vezetésére. Illés férfias férfi volt, akinek történetében megtalálhatjuk a kulcsát annak, hogyan válhat valaki férfias férfivá és mit jelent kiállni a meggyőződésünk mellett ma, egy olyan korban, ahol egyre többen veszítik el a meggyőződésüket. A tanításokban szó esett arról is, hogy miként formálja Isten a meggyőződésünket, és amikor megingunk meggyőződésünkben, Isten hogyan állítja helyre azt.